O-myocare

opleidingscentrum voor kinesitherapeuten

Binnen de kinesitherapie is het voortdurend bijscholen en het uitbreiden van uw kennis niet alleen een must, maar ook de perfecte manier om uzelf en uw mogelijkheden up-to-date te houden.

De tweejarige opleiding SCMO is de hoeksteen van O-Myocare. Daarnaast worden een aantal kortere workshops en bijscholingen georganiseerd die bijdragen tot de uitbreiding van uw kennis.
Wat doet O-myocare
O-myocare organiseert praktijkgerichte opleidingen, workshops en events
De opleidingen van O-Myocare kenmerken zich door de heel persoonlijke aanpak dankzij het werken in kleine groepjes. Bij ons geen commerciële toestanden waar vaak uitgepakt wordt met de kwantiteit, maar een kwaliteitsvolle opleiding waar de cursist centraal staat.
Hands-on, praktijkgericht, onmiddellijk toepasbaar, … zijn maar enkele van de hoekstenen doorheen alle opleidingen, workshops en events van O-Myocare.
Opleiding SCMO
Osteo-etiopatische opleidingen die de patiënt in zijn totaliteit behandelen
SCMO is een osteo-etiopatisch concept waarbij d.m.v. onderzoekstechnieken uit de Manuele Therapie, Osteopathie en Kinesiologie een differentieel diagnose gehaald wordt. In plaats van symptomatisch wordt oorzakelijk gewerkt, wat niet alleen de slaagkans vergroot maar ook recidiverende klachten tot een minimum beperkt.

Voor het behandelplan wordt een holistische totaalbehandeling van de patiënt voor ogen gehouden. Het behandelen gebeurt zowel op structureel (Manueel-Osteopatisch), musculair (myofasciaal), visceraal (kinesiologisch), als emotioneel vlak. De mens in z’n totaliteit bekijken en behandelen staat centraal.
Opleiding SCMO
Dynamic Tape
Driedimensionele biomechanische tape
Dynamic Tape
O-Myocare organiseert als enige in België de erkende opleiding Dynamic Tape. Dynamic Tape is een nieuwe tapetechniek die alle beperkingen van de klassieke Kinesiotape opheft. Terwijl Kinesiotape enkel en alleen neurofysiologisch werkt (met beperkte invloed op het musculaire en structurele) is Dynamic Tape een biomechanische tape.

Dankzij de driedimensionele tape en vernieuwende tapetechniek van Dynamic Tape is de therapeut in staat om alle technieken uit de klassieke Kinesiotape te verbeteren, te vereenvoudigen en te moderniseren. Met Dynamic Tape dus geen ‘old fashioned way’ meer, maar een moderne aanpak op maat van de huidige behoeftes en dit niet alleen van (top)sporters, maar zeker ook voor alle patiënten met klassieke klachten zoals tenniselleboog, rotatorcufflaesies, ASPtendinopathie, cervicale klachten, lumbale klachten, laesies van enkel en knie, houdings- en bewegingscorrecties,….
Events
Ons volledig aanbod ontdekken tijdens onze infodagen
Tijdens jaarlijkse events presenteert O-Myocare op één of twee dagen een aaneenschakeling van korte workshops, lezingen en activiteiten om collega’s op heel korte tijd een brede waaier aan mogelijkheden te laten leren kennen. Tijdens zo’n event is het voor de collega’s bijzonder leerzaam om op die manier kennis te maken met het inhoudelijke van opleidingen en workshops van O-Myocare en van andere organisaties.
Events
O-myocare CommV
Koningin Astridstraat 29
8210 Veldegem
BTW BE0740.695.661

+32 (0)50 78 23 70

Wij gebruiken enkele noodzakelijke functionele cookies om de site te laten werken zoals beschreven in onze cookie policy Door te klikken op ″accepteer″ stemt u hiermee in, bij weigering sluit deze site automatisch.