wanneer?
Start 09 december 2022
Einde 09 december 2022

waar?
O-Myocare
Koningin Astridstraat 29
8210 Veldegem


Cervicogene hoofdpijn
Spanningshoofdpijn
Musculaire en articulaire technieken
Massagetechnieken en taping

Inhoud Opleiding

Een steeds groter wordende groep van patiënten met pijnklachten consulteren met nek- en hoofdpijn.
Klassieke verklaringen als 'spanningshoofdpijn' en 'spierspanning' liggen voor de hand en hebben zeker ook hun waarde maar uiteraard zijn er nog tal van andere oorzaken van deze klachten. 

In deze opleiding bekijken we hoe we met musculaire technieken (specifieke massagetechnieken - stretching - taping) kunnen zorgen voor een betere spiertonus waardoor de spanning op de schedel minder zal worden en dus ook de hoofdpijn zal verminderen.
Verder leren we het neurogene aan te pakken. Welke bezenuwing is verantwoordelijk voor de uitstralingspijn naar het hoofd en hoe kunnen we deze neurogene aandoeningen verhelpen of verzachten.

Uiteraard zien we vaak patiënten die met een gecombineerd probleem consulteren, met name nekpijn en hoofdpijn". Welke structuren spelen hierin een rol, en kunnen we deze articulair (moblilisatietechnieken) en/of musculair gaan aanpakken?


Een hands-on opleiding waarvan de aangeleerde technieken onmiddellijk toepasbaar zijn in de dagdagelijkse praktijk van elke therapeut.

Programma

Differentiaal diagnostiek
Musculair en articulair onderzoek en behandeling
Neurogene inmenging
Massagetechnieken
Mobilisatietechnieken
Specifieke tapetechnieken

Data

09 december 2022
17:00u - 21:00u

Inbegrepen

Syllabus
Lesmateriaal
Koffiepauze & lunch

Accreditatie

Erkenning SCMO

Prijs

€ 30,00 excl. BTW

KMO-portefuille

nee
O-myocare CommV
Koningin Astridstraat 29
8210 Veldegem
BTW BE0740.695.661

+32 (0)50 78 23 70

Wij gebruiken enkele noodzakelijke functionele cookies om de site te laten werken zoals beschreven in onze cookie policy Door te klikken op ″accepteer″ stemt u hiermee in, bij weigering sluit deze site automatisch.