overzicht events

Voorjaarsevent O-Myocare

Jurn Depecker
wanneer?
Start 12 mei 2023
Einde 12 mei 2023

waar?
O-Myocare
Koningin Astridstraat 29
8210 Veldegem


Verschillende topics op 1 dag!
Brede waaier aan mogelijkheden
Collegiale ontmoeting

Inhoud Opleiding

In het verleden organiseerde SCMO / O-Myocare al “Dag van de Kinesitherapie” waarna er meteen plannen gemaakt werden om daar een jaarlijks event van te maken.
Wegens de Corona-pandemie ging dit niet door.... maar de vraag naar een dergelijke event bleef komen.

Ondertussen hebben we opnieuw actie ondernomen en een nieuw event op poten gezet.
De format blijft hetzelfde: verschillende interessante topics aan bod laten komen voor en door een brede waaier aan kinesitherapeuten, osteopaten, manueel therapeuten, …..

Voor dit event hebben we gekozen voor 3 centrale thema's:
Hoofdpijn, Tenniselleboog en Enkeldistorsie
Deze drie topics, die vaak voorkomen in de dagdagelijkse praktijk, worden besproken onder leiding van docenten met nationale en internationale ervaring op verschillende domeinen.


ESWT - Shockwavetherapie
In de eerste plaats krijgen de cursisten een theoretisch uiteenzetting over de werking van ESWT. Daarnaast worden verschillende toepassingsmogelijkheden (o.a. tenniselleboog, supraspinatus-, achillespees- en patellepeestendinopathie) gedemonstreerd en krijgen de cursisten de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan.

Hoofdpijn:
Hoofdpijn komt vaak voor als primaire of secundaire laesie bij patiënten met cervicale klachten en/of schouderklachten. Denk hierbij vooral aan spanningshoofdpijn of migraine die enerzijds door stresssituaties kan worden opgewekt, maar evengoed door spierspanningen al dan veroorzaakt door een onaangepaste (werk)houding.
Na een opsomming van de verschillende aandoeningen, volgt een kinesitherapeutische bespreking met betrekking tot onderzoek en behandeling van deze klacht.
We bekijken "Hoofdpijn" zowel posturaal-articulair, musculair-myofasciaal als visceraal.

Tenniselleboog:
Een overbelastingsletsel waarmee we in de praktijk heel vaak geconfronteerd worden en door veel therapeuten als een moeilijk te behandelen pathologie wordt bestempeld.
Na een overzicht van de mogelijke aangedane peesstructuren volgt een duidelijk kinesitherapeutisch onderzoeks- en behandelingsplan aangevuld met doelgerichte oefentherapie, stretching, taping,...

Enkeldistorsie:
Na een korte bespreking van de etiologie, volgen praktische toepassingen zoals de klassiek kinesitherapeutische aanpak, de musculaire impact, het posturale gevolg, ....
Deze aandoening ligt vaak aan de basis van andere posturale problemen die in deze topic dan ook uitgebreid aan bod komen.

Dynamic Tape:
Na een overzicht over de verschilpunten met klassieke kinesiotape worden een aantal technieken besproken en uitgevoerd. Uiteraard komen technieken met betrekking tot hoofdpijn, tenniselleboog en enkeldistorsie aan bod. Op die manier wordt duidelijk de link gelegd met de eerder besproken topics. Naast de theorie krijgen de cursisten uitgebreid de kans om zelf aan de slag te gaan met deze nieuwe, moderne manier van tapen.

Programma

9u00 - 9u30 Ontvangst

9u30 - 10u30 ESWT - Shockwavetherapie

10u45 - 12u00 Hoofdpijn

12u00 - 12u45 Lunch (inbegrepen)

12u45 - 14u00 Tenniselleboog

14u15 - 15u30 Enkeldistorsie

15u45 - 17u00 Dynamic Tape

17u00 - 18u30 Receptie (inbegrepen)

Data

12 mei 2023
9:00u - 17:00u

Inbegrepen

Syllabus
Koffiepauze's
Receptie

Erkenning

SCMO & Dynamic taping

Accreditatie

-

Prijs

€ 75,00 excl. BTW

KMO-portefuille

nee
O-myocare CommV
Koningin Astridstraat 29
8210 Veldegem
BTW BE0740.695.661

+32 (0)50 78 23 70

Wij gebruiken enkele noodzakelijke functionele cookies om de site te laten werken zoals beschreven in onze cookie policy Door te klikken op ″accepteer″ stemt u hiermee in, bij weigering sluit deze site automatisch.